Om Rå Varer

Om Rå Varer

Hos Rå Varer har vi en vision om en bæredygtig verden uden ressourcespild. Og vi tror på, at sådan en verden er mulig. Vi vil ikke pege fingre, vi vil inspirere. Derfor har vi åbnet Århus’ første emballagefri butik for selv at tage første skridt på vejen.

Og det kan du også. Når du handler i Rå Varer, bakker du op om en bæredygtig verden. Sammen kan vi vise, hvordan én løsning på et voksende affaldsproblem kunne se ud. Rå Varer er en løsning på ressourcespild

value-points_01Nul engangsemballage

Vi pakker ikke varerne ind – det gør du: I beholdere, du selv tager med eller køber hos os, og som kan bruges igen og igen. Når du har fået varerne med hjem, kan du vaske beholderne og på den måde bruge dem igen og igen.

value-points_02100% økologisk

For os er økologi en selvfølge. Både for miljøets skyld og vores egen sundhed. Derfor er alle vores varer statskontrolleret økologiske.

value-points_03Nul madspild

Mad skal i maven, ikke i skraldespanden. Derfor betaler du efter vægt, så du kan købe lige præcis den mængde, du skal bruge, og ikke mere end det. Vi lover aldrig at give mængderabat. 

value-points_04Bæredygtige priser

Rå Varer skal være en bæredygtig forretning, også økonomisk. Som lille butik kan vi ikke konkurrere med discountforretningerne, men priserne skal stadig være fair – for dig og for os.

Hvem er vi?

Janne Wolfil
Janne Wohlfeil

Det primære drive bag Rå Varer er Janne, der også har Zero Waste bloggen Tag Skraldet! Hendes egne erfaringer med Zero Waste og de udfordringer hun mødte på sin rejse mod et liv uden affald, inspirerede hende til selv at gøre noget ved det og åbne en emballagefri butik.

Derudover er der en masse andre ildsjæle, som er direkte involveret i projektet, har lagt mange timers arbejde i at hjælpe med at få det på benene eller har bakket op omkring projektet på anden vis.