FAQ

FAQ

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, du måske sidder med, og svaret på dem her. Hvis du skulle have flere spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til os nedenfor.

Hvorfor lukker I?

Rå Varer har fungeret som pilotprojekt for at prøve den emballagefri koncept af i Århus. Opbakningen til Rå Varer og dermed konceptet har været stor, og vi ser et stort potentiale for at åbne en større emballagefri butik i Århus (med større sortiment og udvidede åbningstider).

Når Rå Varer alligevel lukker, er det udelukkende fordi Janne (primus motor bag projektet) afslutter sin uddannelse snart og derefter ikke længere vil have mulighed til at drive forretningen, da hun gerne vil afprøve nye projekter. Janne står dog stadig 100% bag konceptet, og derfor har Rå Varer etableret et samarbejde med LØS Market, den emballagefri butik i København, om at undersøge mulighederne for at åbne en LØS butik i Århus.

LØS vil fremover bruge vores Facebookside til med jeres hjælp at finde ud af, hvad I synes om idéen om et LØS market i Århus. Følg med og hjælp dem med at åbne en emballagefri butik i Århus på Rå Varers facebook-side.

Hvilke beholdere kan jeg bruge?

Alle – de skal bare være helt rene. Det kan f.eks. være syltetøjsglas, stofposer, plastikbøtter, madkasser.

Et godt råd: Stofposer vejer og fylder mindst, så de er nemmest at have med i tasken. Bruger du derimod luftætte beholdere, kan du også bruge dem til opbevaring derhjemme, og så slipper du for at skulle fylde om, når du kommer hjem. Så begge dele har fordele og ulemper, og det er op til dig, hvad du foretrækker.

Kan jeg købe beholdere hos jer?

Ja, vi tilbyder et lille sortiment af glasbeholdere og stofposer, som du kan købe, hvis du ikke har nogen i forvejen eller har fået for få beholdere med hjemmefra.

Hvilke betalingsløsninger har I? Kan jeg betale med kort?

Vi accepterer MobilePay og kontanter. Kortautomater er dyre i drift, og vi vil hellere holde priserne lave i stedet.

Er det hygiejnisk at købe ting, der ikke er pakket ind?

Ja, det er mindst lige så hygiejnisk som at købe brød hos bageren. Vi er ekstremt opmærksomme på, at hygiejnen er i orden, og efter lukketid pakkes alle varerne i lufttætte beholdere.

Så længe du selv sørger for kun at medbringe helt rene beholdere og holder dig til den fremgangsmåde (f.eks. ikke at bruge den samme ske til forskellige varer), som beskrives i butikken, er der ingen problemer. Vi er desuden altid til stede for at sikre, at alle kunder holder sig til fremgangsmåden.

Er alle jeres varer økologiske?

Ja, alle vores varer er statskontrolleret økologiske.

Hvordan ved jeg, hvad holdbarhedsdatoen er, når datoen af gode grunde ikke kan stå på indpakningen?

Holdbarhedsdatoen for hver vare står på varens prisskilt. Du har altså mulighed for at skrive holdbarhedsdatoen ned. Da tørvarer ofte kan holde sig i flere år, vil det i de fleste tilfælde dog ikke være nødvendigt.

Jeg er allergiker. Er det sikkert for mig at købe de varer hos jer, der ikke indeholder de stoffer, jeg er allergisk over for?

Det afhænger af, i hvor høj grad du er allergisk. Da poserne med varer er åbne og står ved siden af hinanden, er der desværre en risiko for, at luftbårne allergener forekommer i varer, der ellers ikke indeholder disse stoffer.

Hvis du dog ikke er stærkt allergisk, kan du sagtens købe varer hos os. Det fremgår af prisskiltet, hvis varen indeholder allergener.

Hvad er Grøn Vogn?

Grøn Vogn er en renoveret skurvogn, som nu er hjem for et skønt fællesskab af grønne initiaver: Rå Varer, Århus Økologisk Fødevarefællesskab, Gro Selv, ByBoden og Natur Retur.

 

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Send os en besked, så svarer vi så hurtigt som muligt.